Flere bilder av Himalaya rabarbara
Himalaya rabarbara

Himalaya rabarbara - Rheum australe

Navn Himalaya rabarbara
Latinsk navn Rheum australe
Familie Slireknefamilien (Syrefamilien)
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Uten mykorrhiza
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Bladene kan inneholde oksalsyre og kan derfor være gifitge
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende staude
Ytelsesevne 4
Jorddekkende egenskap 3
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF
Frø
Antall frø
Utsolgt
Himalaya rabarbara - barrot
Leveres juni 2017
Antall
Utsolgt

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

En svært stor rabarbaratype som blir ca 3 meter høy og 1.5 meter bred. Bladstilken er spiselig rå og kokt. Svært god epleaktig smak. Gir en svært god avling på senhøsten. Stilken kan også tørkes for seinere bruk.

Konservering av himalaya rabarbra

Rabarbra saus
Rabarbra, syltet (pickles)
Rabarbra syltetøy
Rabarbra, tørket

Formering av himalaya rabarbara

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø:

Deling: Tuedeles eller deling av enkeltskudd seint på vinteren eller tidlig på våren. Når de røde svulmende skuddene kommer til syne løftes hele kronen og vaskes. Skjær kronen i biter med 1-5 skudd hver.

Skadeinsekter og sykdommer på himalayarabarbara

Bærtege - Dolycoris baccarum: Finnes i det sørlige Norge, langs kysten, til og med Nord-Trøndelag. De lever av plantesaft. Ofte finnes den på bærplanter, særlig bringebær, hvor den kan suge saft fra bærene som får en ekkel smak og en vond lukt.

Grønn stinktege - Palomena prasina: Finnes i det sørlige Norge, til og med Øst-Agder. Den mangler på Vestlandet, men er funnet i ytre Møre og Romsdal. Både voksne og larver suger plantesaft, ødelegger umodne frø. Ofte finnes den på bringebærplanten, hvor den kan suge saft fra bærene som får en ekkel smak og en vond lukt. Kan opptre svært tallrikt på prydrabarbara der den ødelegger frø og svarthyll hvor den ødelegger bærene.

Syrekanttege - Coreus marginatus: Finnes på sør- og østlandet, men er også funnet i Sogn og Fjordane. Voksne individer er ofte å finne på rabarbara. Voksne individer tenderer som grønn stinktege mot å suge næring fra frøene som da dør, nymfene spiser bladene.